Bugün annemin arkadaşı
Atiye Teyze bizi yazlığına davet etti. Kendisi Antep’li değil ama eşi
Antep’li olduğu için, Antep yemeklerini çok güzel yapıyor. Bize de
meşhur katmerinden yapmıştı. Çok lezzetli bir tatlı. Tarifini de umarım
doğru ve anlaşılabilir yazabilmişimdir. Ayrıca Atiye Teyze sitenin çok
yakın takipçilerinden. Bugün bize sitede tarifi bulunan “tabule” ile “sucuklu/kaşarlı poğaça” yapmıştı. Hepsi çok lezzetliydi. Ben de kendisine çok teşekkür ediyorum.
ANTEP KATMERİ’NİN TARİFİ
Bir hazır yufka tezgaha
serildikten sonra her tarafına erimiş tereyağ sürülür. Yufkanın herhangi
bir yerinden üç parmak kendi üzerine katlanır. Tam karşı tarafına da
aynı işlem uygulanır. Katlanan kısmın da üzerine tereyağ sürülür.
Yufkanın üzerine iki yemek kaşığı toz şeker ve iki yemek kaşığı dövülmüş
şam fıstığı serpilir. Bunların da üzerine iki yemek kaşığı kaymak çok
küçük parçalar halinde konur. Yufkanın katlanmamış kenarları birbirinin
üzerine gelecek şekilde katlanır. Dikdörtgen şekline gelen yufka tekrar
katlanarak kare haline getirilir. Üzeri yağlanan katmer teflon tavada,
altlı üstlü pişirilir. Üzerine şam fıstığı serpilerek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder