Geçenlerde annem Ferhan
Teyzeler’e gitmişti. İstek üzerine o harika nokullarından yapmış. Betül
Abla da bana resimlerini yolladı. Ona çok teşekkür ediyorum ve Ferhan
Teyze sizin de ellerinize sağlık, süper görünüyorlar.
MALZEMELER
Hamuru için;
1 çay bardağı zeytinyağ
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta
Aldığı kadar un
Tuz
1,5 çay kaşığı karbonat
Bir iki damla limon suyu
İç malzemesi için;
1 su bardağı şeker
İri dövülmüş ceviz
Kuru üzüm
YAPILIŞI
Hamur üçe ayrılır. Herbir pazı 15 cm çapında açılır. Açılan hamurlardan birinin üzerine iç malzeme serilir. Bu hamur oklavaya sarılır. Oklava arasından çıkarıldıktan sonra hamur düzeltilip verev verev kesilir. Diğer hamurlar için de aynı işlem yapılır. Üzerine yumurta sarısı sürülerek 175 derecelik fırında pişirlir.
Etiket: Tarifler
MALZEMELER
Hamuru için;
1 çay bardağı zeytinyağ
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta
Aldığı kadar un
Tuz
1,5 çay kaşığı karbonat
Bir iki damla limon suyu
İç malzemesi için;
1 su bardağı şeker
İri dövülmüş ceviz
Kuru üzüm
YAPILIŞI
Hamur üçe ayrılır. Herbir pazı 15 cm çapında açılır. Açılan hamurlardan birinin üzerine iç malzeme serilir. Bu hamur oklavaya sarılır. Oklava arasından çıkarıldıktan sonra hamur düzeltilip verev verev kesilir. Diğer hamurlar için de aynı işlem yapılır. Üzerine yumurta sarısı sürülerek 175 derecelik fırında pişirlir.
Etiket: Tarifler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder